TİREBOLU KAYMAKAMI EL ÖPEREK BELGE SUNDU

Tirebolu Halk Eğitim Müdürlüğü 2013- 2014 yılı sezon sonu merkez sergisini açtı.

Tirebolu Özel İdare binası salonunda hazırlanan sergi açılışı, Ataya saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Açılış konuşmasını İlçe Halk Eğitim Müdürü İsmail Ünal yaptı. Ünal konuşmasında: “Kurumumuzun genel Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak geliştirilmiştir. Hayat boyu öğrenme anlayışı ile bireylerin bilimsel, girişimci, teknolojik, iktisadi, sosyal, kültürel gelişmesini ve serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirme kullanma alışkanlıkları kazandırmak, yeteneklerini geliştirme imkanı sağlamaktır. Yaşlı bireylerin sosyal ve ekonomik hayata etkin olarak katılabilmeleri için eğitim çalışmalar yapma, engelli vatandaşlarımıza, göçerlere aile eğitimi, sağlık eğitimi, özel eğitim gerektiren fertlere istihdam ve pazarlamaya yönelik kurslar veriyoruz. Bütün bu çalışmalarımızı herkese açıklık ilkesi doğrultusunda yürütüyoruz.

Bu yıl verdiğimiz kurslar arasında el sanatlar, aile eğitimi, bilgisayar, kalorifer ateşçiliği, arıcılık, süt sığırcılığı, sürü yönetimi, keten dokuma, spor alanında güreş, karate, futbol, masa tenisi, halk oyunları, dini alanda Kuran-ı Kerim okuma ve tecvit, müzik alanında saz, gitar, keman, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği, resim, okuma yazma, engellilere KPSS, işyerlerimize yönelik hijyen, sağlık alanında hasta kabul ve kadınlarımıza yönelik çeşitli sağlık seminerleri, kaynakçılık, tiyatro kursu, grafik tasarım kursumuzu başarıyla tamamladık. Bu yıl toplam olarak  151 kurs açarak 3.035 insanımıza hizmet götürdük. Kurs hizmetlerimizin yürütülmesinde bize destek olan kurum ve kuruluş amirlerimize teşekkür eder saygılar sunarım.” dedi.

Önal’ın açılış konuşmasının ardından belge töreni yapıldı. Kursiyerlere belgelerini vermek üzere İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran sahneye davet edildi. Yaran katılımcılara teşekkür ederek, bundan sonraki yıllarda katılımın artmasını temenni ettikten sonra, dantel anglez kursuna katılan ve belge almaya hak kazanan 72 yaşındaki Fatma Bayrak ve eltisi 60 yaşındaki Perihan Bayrak’ın ellerini öperek kendilerine belgelerini sundu.

Belge töreninden sonra serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergi açılış  kurdelesini Tirebolu kaymakamı Ömer Lütfi Yaran’ın eşi Çiğdem Yaran ve Tirebolu İletişim Fakültesi Dekanı prof. Dr. Jale Sarmaşık kesti.

Sergi açılış törenine Tirebolu Kaymakamı Ömer Lütfi yaran, Tirebolu Belediye Başkanı Vekili Mehmet pir, Tirebolu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jale Sarmaşık, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Çelik, Tirebolu Mehmet Bayrak Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç Dr. Ali Ata Yiğit, Kurum ve Kuruluş amirleri, Siyasi parti temsilcileri, Ak Parti İl Genel Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve halk katıldı.

Sergi sonunda katılımcılara pilav üstü döner , ayran ve  baklava ikram edildi.