“Tirebolu Siron Mantısı” Markalaşma Yolunda

Tirebolu Siron mantısı markalaşma yolunda

Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karabıçak’ın teşvikleri ile başlatılan ve markalaşma yolunda ilerleyen “Meşhur Tirebolu Siron Mantısına” ilgi oldukça yoğun.

Bütün malzemelerinin Tirebolu’nun farklı bölgelerinden toplanarak usta eller tarafından hazırlanan Siron mantısının Gastronomi mutfağının özel lezzetleri arasında yer alıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karabıçak “Tirebolu Pidesi ve Tirebolu Siron mantımızın Coğrafi işaret çalışmaları ve dünya mutfaklarında yer alması adına yaptığımız çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda yaptığımız çalışmalarda ciddi yol kat ettik. Mantımızın markalaşması yolunda yapacağımız çalışmalarımız devam edecek. “Tirebolu Siron Mantısı” ilçemizde Helal Lokma Ev Yemekleri işletmecisi Saniye Üçüncü tarafından müşterilerine özenle sunulmaktadır. İlçemizin kültürel ve sosyal faaliyetlerle yapacağımız çalışmalarda adından sürekli söz ettirmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

Siron Mantımızı;28 Eylülde yapılacak olan Giresun lezzetleri Festivali’nde Ulusal düzeyde tanıtılacaktır.

Bundan sonraki aşamada patenti alınarak, Giresun yöresel mutfağına, ulusal ve uluslararası mutfakların menülerinde yer alması sağlanacaktır.

WhatsApp Image 2018-08-08 at 09.51.52